Extreme - Herajärven täysi kierros

Vaarojen Extremen kiertäjät pääsevät Eteläpäähän päivänvalossa

Faktat

• Reitin pituus karttatiedostolta mitattuna: 65 km
  • Starttiaika: klo 7.00 Kisalähtö, muille rullaavat lähdöt 7.00-7.45. Sijoituspalkinnot vain klo 7.00 startanneille!
  • Cut-off Kiviniemi la kello 17.00
  • Ota huomioon valaistusolosuhteet reitin loppuosassa.
  • Aikaa käytettävissä 16,5 tuntia klo 24 asti
  • Pakolliset ja suositellut varusteet > ks. Kisaohjeet viikonlopuksi
  • Reitin varrella on järjestäjän puolesta vain vesipisteitä, yksi Rykiniemessä Herajoen kahluupaikalla (noin 19 km), yksi Kiviniemessä (noin 39 km) ja yksi Peiponpellolla (noin 54 km). Juoksija kantaa itse tarvitsemansa juomat, energiat, suolat ja muut mahdolliset tarvikkeet.
  • Kansainvälisen polkujuoksuliiton ITRA:n vaativuusluokitus: 3 pistettä.

Historiaa & taustaa

• Vuonna 2018 ensimmäistä kertaa juostu 65 km sarja kiertää Herajärven ympäri samaa reittiä kuin 130 km juoksijat, jotka kiertävät saman reitin kaksi kertaa.
  • Lähtö klo 7.00 eli hetki ennen auringonnousua. Aurinko laskee klo 18 jälkeen.
  • Rykiniemessä, 19 km startista, juoksijat ylittävät Herajoen kahluuvaijerin avulla. Veden syvyys vaihtelee vuodenajan ja sateisuuden mukaan. Veden syvyys kisaviikonloppuna on ollut muutamia kymmeniä senttejä (alle 50 cm). Kylmävetisen ja noin 15 metriä leveän joen pohjassa on muhkuraisia kiviä. Kahluuvaijerin käyttö on kuvattu Luontoon.fi -sivulla