×

Change Language

FI EN
×
×

Kisaohjeet viikonlopuksi

Vuoden 2019 info ja aikataulu tarkentuu. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tutustu, niin viikonloppu sujuu tahdikkaammin

Jos et löydä näistä ohjeista kaipaamaasi tietoa, soita 050 321 9714 tai mailaa info@vaarojenmaraton.fi

Yleistä

Muutokset edellisvuoteen

 • Uutuussarja 65 km starttaa lauantaina Retki 42,5 km sarjan kanssa klo 07.00. Tässä sarjassa juoksijat lähtevät seuraamaan edellisenä iltana taipaleelle lähteneitä 130 km juoksijoita ja kiertävät koko Herajärven hidaskulkuista Eteläpään reittiä. 
 • Parkkeerausjärjestelyissä palaamme vuoden 2016 käytäntöihin. Pysäköintialue 13,5 km ja 42,5 km osallistujille laskettelurinteiden juurella on taas käytössämme, eikä osallistujia tänä vuonna kuljeteta kisakeskukseen pikkubusseilla. Lauantaiaamuna saapuvat 13,5 km ja 42,km osallistujat pysäköivät autonsa laskettelurinteen juurelle ja saavat hiihtohissikuljetuksen kisakeskuksen pihaan.

Viikonlopun aikataulut

Aikatauluille olemme pyhittäneet kokonaan oman alasivunsa, jonne päivitämme tiedot. 

Yli 200 000 vierasta: huomioithan heidät!

Vaarojen Maraton järjestetään Kolin kansallispuistossa. Lupa tapahtuman järjestämiseen edellyttää, että alueen kasvipeitteelle, maastolle ja eläimistölle ei aiheuteta vahinkoa, että matkailullisestikin tärkeä reitti säilyy siistinä ja että me Vaarojen Maratonin osallistujina otamme huomioon myös muut puiston vieraat: 

 • Roskaaminen on lain, tapahtuman hengen ja kansallispuiston ohjeiden vastaista. Roskaaminen on siis kielletty niin kansallispuistossa kuin sen ulkopuolellakin. Laitetaan kääreet ja muut roskat roskiksiin reitin varrella tai kannetaan taskuissa kisakeskukseen. Olemme viime vuosina saaneet sapiskaa ja kriittistä palautetta muilta ulkoilijoilta sekä osallistujilta. Lauantain aikana maastoon on jäänyt roskia useampi pussillinen ja toiset osallistujat, retkeilijät ja henkilökunta ovat päässeet niitä poimimaan.  
 • Pysäköi autot tiiviisti vaikka paikalla ei olisi henkilökuntaa parkkeerausta ohjaamassa. Näin saadaan tilaa myös kansallispuiston muille vieraille. Kunnioitathan pysäköimisohjeita: esimerkiksi kisakeskuksen pihaan ei saa pysäköidä.

Valokuvat ja videot: sinut saatetaan ikuistaa

Tapahtumassa otetaan järjestäjien puolesta valokuvia. Kuvia voidaan julkaista netissä, muissa tapahtumaa esittelevissä järjestäjän materiaaleissa sekä mediassa.

Kuvia laitetaan tapahtuman jälkeen nettiin katsottavaksi. Kuvia voi hyödyntää henkilökohtaiseen käyttöön. Ohjeet päivitetään kuvien jakelukanaviin.

Paikalla on myös mm. BUFF®Trail Tour Finlandin osakilpailut kuvaava ryhmä, joka kuvaa materiaalia kisan jälkeisellä viikolla julkaistavaa tapahtumavideota varten.

Tuotemyynti kisakeskuksessa

Perjantaina ja lauantaina paikalla palvelevat tapahtuman yhteistyökumppanit omilla myyntipisteillään.

Perjantaina esittelypisteet ovat Kolin luontokeskus Ukossa ja lauantaina hotellin terassilla tai aulassa. Vuonna 2018 mukana ovat 

 • Intersport Joensuu Erä-Urheilu (BUFF-päähineet, Petzl-valaisimet, Bridgedale-sukat, CamelBak-juomaratkaisut),
 • Garmin (GPS-juoksu- ja multisportkellot),
 • OAC (LaSportiva-jalkineet ja vaatteet, Black Diamond -tuotteet),
 • Julbo-urheilulasit,
 • Shelby Oy (La Sportiva -jalkineet ja asusteet, Hoka-jalkineet, Ultimate Direction -juoksuliivit, Black Diamond -sauvat ja valaisimet, Petzl-valaisimet, BUFF-päähineet, Chimpanzee ja CLIF -eväät sekä erilaisia ulkoilutarvikkeita).

Epäurheilijamainen käytös tuo raippaa

Järjestäjillä on mahdollisuus rangaista aikasakolla (roskaaminen) tai hylätä suorituksen kilpailijan epäurheilijamaisen käytöksen (oikaisu, ulkopuolinen apu, auttamatta jättäminen…) takia. Noudattelemme BUFF Trail Tour Finland -kiertueen linjauksia

 

Ennen starttia

Numeroiden haku, parkkeeraus

Kisanumeroiden nouto ja ilmoittautuminen

 • Saavu kisatoimistoon vähintään 1 h ennen omaa starttia. Toimisto avaa ovensa pe klo 16 ja la klo 5.30. Voit noutaa numerosi jo perjantaina, vaikka starttaatkin lauantaina. 
 • Sinun tulee noutaa numerolappu Luontokeskus Ukossa sijaitsevasta kansliasta. 
 • 130 km sarjassa saat GPS-lähettimen sekä oman varustelaatikon. Laita laatikkoon omat huoltotarvikkeet. Laatikko jää kisakeskukseen ja löydät sen puolivälin huollossa ja maalissa.

Parkkipaikkoja on niukasti. Tutustu ja kunnioita ohjeita > liikenne sujuu.  

 • P-alueita käyttävät myös kansallispuiston muut vieraat sekä hotellin ja Luontokeskus Ukon henkilökunta. Parkkeeraathan tiiviisti myös silloin, kun paikalla ei ole henkilökuntaa ohjaamassa parkkeerausta.
 • Suosi vahvasti kimppakyytejä! Vähemmän autoja > päivä onnistuu paremmin.
 • Leiriytyminen kansallispuiston P-alueille ei ole sallittua (ml. asuntoautot ja –vaunut).

Valitse P-alue sarjasi ja näiden ohjeiden mukaan:

 • Hotellissa majoittuvat juoksijat sarjasta riippumatta: P-alue kiskohissin juurella on varattu teille. Parkkeeraa jo pe-iltana tiiviisti > vältymme autojen liikuttelulta la-aamuna.
 • La saapuvat sarjoissa Retki 42,5 km, 65 km + muut kansallispuiston vieraat: P–alueet (2 kpl) kiskohissin juurella sekä lähtöalueen vierellä.
 • La saapuvat 13,5 km ja 42,5 km: Laskettelurinteen juurella Pielisen rannan tuntumassa. Teille on varattu Pohjois-Karjalan Osuuskaupan tarjoama kuljetus hiihtohissillä p-alueelta kisakeskuksen pihaan. Hissi operoi 7-11 sekä 12-19. Huomioi tämä, kun suunnittelet liikkumistasi.    
 • Hotellin/Luontokeskus Ukon pihaan ei saa parkkeerata! Hotellissa majoittuvat voivat pe ajaa pihaan, jättää matkatavarat ja ajaa saman tien P-alueelle. Lauantaina pihaan ei ajeta. Piha on varattu ambulanssille, järjestäjien autoille sekä pihan läpi juokseville 130 km kiertäjille. Erityisesti tapahtumapäivinä pihaan jätettyihin autoihin tulee herkästi tiketti tuulilasiin. 
   
 • Lataa kuvassa näkyvä P-aluekartta PDF-tiedostona tästä linkistä.

Kisakeskuksen kartta ja palvelut

Break Sokos Hotel Koli = Maali hotellin edustalla, pukuhuone yläkerrassa miehille (ei vaatesäilytystä päivän ajaksi) ja alakerrassa naisille (ei vaatesäilytystä), maalin jälkeen sauna miehille yläkerrassa, Koli Relax Span saunat ja pesutilat naisille alakerrassa, WC:t, ruokailu kisan jälkeen, palkintojenjako, illanvietto, kisastudio (GPS-seuranta ravintolassa) sekä yhteistyökumppaneiden tiskit lauantaina (Ylä-Kolintie 39, Koli, 020 1234662).

Luontokeskus Ukko = Ilmoittautuminen pe klo 16.00-22.30 ja la 5.30 alkaen, WC:t, vaihtovaatepussin säilytys, avainparkki, ultrasarjan huoltopaikka (Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli 0205 64 5654).

P-alueen ja kisakeskuksen pihan välissä maksuton kiskohissi la klo 5.30-23 sekä laskettelurinteen juurella olevan P-alueen ja kisakeskuksen välillä maksuton hiihtohissi 7-11 sekä 12-19..

Kimppakyyti Joensuu-Koli-Joensuu

Matkustamiselle ja kimppakyydeille olemme varanneet kokonaan oman alasivunsa. 

Pakolliset (P) & suositellut (S) varusteet, varustetarkastus

Pakolliset varusteet tulee olla mukana koko ajan lähdöstä maaliin. Tänäkin vuonna tarkastamme, että juoksijoilla on pakolliset varusteet mukanaan.

Kaikki sarjat:

 • P: matkapuhelin (akku ladattu, suojattu kastumiselta). Puhelimessa kisajärjestäjien hätänumero 040 189 3920.  
 • P: kartta (järjestäjiltä)
 • P: numerolappu rinnassa/reidessä (järjestäjiltä). Lappu kiinnitetään hakaneuloilla. Jos haluat olla rei'ittämättä kuoritakkiasi, voit kiinnittää numeron itse tuomillasi kuminauhoilla.
 • P: Avaruuslakana (jos joudut pysähtymään/odottamaan evakuointia > kääriydyt ja pidät itsesi paremmin lämpimänä). 
 • S: Suomi 112-sovellus puhelimeesi. Sovelluksella apua soitettaessa soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja avun saamista.
 • S: Oma muki veden juomiseen juottopisteillä. 

13,5 km lisäksi:

 • S: Juomapullo/-pussi. Reitin varrella ei ole juomapisteitä.
 • S: Ensiside vesitiiviisti pakattuna.  

42,5 km lisäksi:

 • P: juomapullo/-pussi
 • P: Ensiside vesitiiviisti pakattuna

65 km, 130 km ja Retki 42,5 km lisäksi:

 • P: juomapullo/-pussi
 • P: Ensiside vesitiiviisti pakattuna
 • P: Lamppu 130 km. Lokakuinen märkä metsä on pimeä. Otathan oman turvallisuutesi takia hyvälaatuisen ja valovoimaisen lampun, harkintasi mukaan varalampun sekä perehdyt niiden korjaamiseen/varaosien vaihtoon etukäteen. 
 • P: GPS-lähetin kaikille 130 km osallistujille ja muutamille muiden sarjojen osallistujille.  
 • P 130 km: Heijastin siten, että näyt autoilijoille, kun liikut hämärässä/pimeällä maantiellä.  
 • P 130 km: Vedenpitävä kuoritakki – minimivesipilariarvo 10000.
 • S: 130 km osallistujat taivaltavat sysimustassa metsässä haastavissa syksyn sääoloissa. Suosittelemme erityisen vahvasti oman GPS-laitteen käyttöä, jotta juoksija pystyy paikallistamaan itsensä.

Numerolaput

Kiinnitä numerolappu hakaneuloilla (4 kpl, järjestäjiltä) siten, että se on koko ajan näkyvissä eteenpäin. Jos haluat suojella kalvovaatteitasi neulanpistoilta, voit kiinnittää numerolapun hakaneuloilla kuminauhaan ja virittää kuminauhan vyötäisillesi. 

Lapun ulkoasu on sarjakohtainen. 

Numerolapuissa olevien sirujen avulla saat suorituksellesi ajan. Älä siis poista, taita tai muuten vahingoita sirua. Kuvassa vuoden 2016 43 km sarjan numerolapun malli. 

Pukuhuoneet, avainparkki

Pukeutumistilat ovat hyvin rajalliset. Suosittelemme, että paikalle tullessasi olet jo pukenut kisavermeet päällesi.

Tarvittaessa voit pukeutua Break Sokos Hotel Kolin saunatiloissa (miehet yläkerta, naiset alaketa), mutta varaudu odottamaan vuoroasi. Vaatteita ei saa jättää kaappeihin, kaappien on oltava saunojien käytössä.

Jos olet parkkeerannut hotellin lähistöllä oleville P-alueille (kiskohissin juurella sekä starttialueella), voit halutessasi jättää kisan jälkeen tarvitsemiasi tavaroita autoosi.

Tarvittaessa voit jättää pienen muovipussin/repun (jonka tunnistat helposti kisan jälkeen) Luontokeskus Ukkoon auditorioon (opastus paikan päällä). Järjestäjä ei vastaa säilytyksestä, joten arvoesineitä ei kassiin saa jättää.

Avaimet voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä avainparkkiin la-aamuna.

Juoksun aikana

Aikarajoitukset, ajanotto, lähtöryhmät

Yleistä

 • Kisaorganisaatio (EA-henkilöstön ja pelastuspalvelun logistiikka, opasteiden poisto maastosta, saunat, keittiö) on viritetty sen mukaan, että kaikki osallistujat tulevat maaliin klo 24.00 mennessä. 
 • Sijoituspalkintoja tavoittelevien juoksijoiden tulee lähteä sarjojensa ensimmäisissä lähtöryhmissä.

Ajanotto toimii näin

Kun juoksija menee lähtöviivan jälkeisestä ajanottoportista, hänelle käynnistyy numerolapussa olevan sirun kautta oma, henkilökohtainen aika. Lopputuloksiin tulee aika, jonka juoksija on käyttänyt lähtöportin ja maaliportin välisellä matkalla.

13,5 km reitillä on yksi väliaikapiste, Kolin satamassa, juuri ennen loppunousua. 42,5 km reitillä on kaksi väliaikapistettä, Kiviniemessä n. 17 km lähdöstä sekä Kolin satamassa. 65/130 km juoksijat saavat väliajat 65 km kierroksen aikana kolmessa eri kohdassa: Herajoen ylityksen yhteydessä, Kiviniemessä sekä Kolin satamassa. Lisäksi 130 km osallistujat saavat väliajan ensimmäisen kierroksen jälkeen kisakeskuksessa.

Muista, että saadaksesi väliajat, sinun on kuljettava väliaikaporttien läpi.

Lähtöryhmään asetutaan startissa

42,5 km ja 13,5 km sarjoissa lähtöjä porrastetaan. Tällä vähennetään juoksijoiden keskinäistä turhaa sanailua sekä jonotusta

 • vesistönylityksessä n. 17 km lähdöstä (Kiviniemi 42,5 km reitillä),
 • kapeilla poluilla alkutaipaleella
 • saunassa (ruuhkahuippuina ahdasta)
 • ruokailussa (ruuhkahuippuina mahdollisesti jonotusta).

Juoksijat asettuvat omaan lähtöryhmäänsä omatoimisesti starttialueella, ilman järjestäjän ohjausta. Omaa tavoiteaikaa ei järjestäjä kysy ilmoittautumisen yhteydessä. Sijoituspalkinnoille voi päästä vain, jos starttaa sarjan ensimmäisessä lähtöryhmässä.   

Lähtöryhmät 13,5 km:

 • Ryhmä 1: 10.00 (tavoiteaika alle 1,5 h, sijoituspalkintoja tavoittelevien on lähdettävä tässä ryhmässä)
 • Ryhmä 2: 10.10 (tavoiteaika yli 1,5 h)

Lähtöryhmät 42,5 km: 

 • Ryhmä 1: 9.00 (tavoiteaika alle 5 h, sijoituspalkintoja tavoittelevien lähdettävä tässä ryhmässä)
 • Ryhmä 2: 9.10 (tavoiteaika 5-6 h)
 • Ryhmä 3: 9.20 (tavoiteaika 6-7 h)
 • Ryhmä 4: 9.30 /tavoiteaika yli 7 h)

Pyrithän arvioimaan realistisesti oman vauhtisi ja starttaamaan arviosi mukaisessa ryhmässä.

Ensimmäistä kertaa mukana oleville vinkki: kun kerrot oman sileällä juostun maraton-aikasi kertoimella 1.5, voit olla lähellä Vaarojen Maratonin 42,5 km matkan loppuaikaa (4 h sileällä x 1,5 = 6 h Vaarojen Maratonilla). Huom! Tämä ei kuitenkaan ole lupaus! Loppuaikaan vaikuttaa vahvasti tottumus juosta vaikeassa maastossa.

Aikarajoitukset

130 km sarjassa toiselle kierrokselle voivat jatkaa vain juoksijat, jotka saapuvat ensimmäiseltä kierrokselta kisakeskukseen klo 9.30 määräaikaan mennessä.

Tämän jälkeen saapuvien kisasuoritus päättyy kisakeskukseen.

Kaikissa sarjoissa maali sulkeutuu klo 24.00. Hyväksytty suoritus ja tuloslistalle pääsy edellyttävät, että maaliin tullaan määräaikaan mennessä. 

Jos juoksijalla ei ole mahdollisuutta päästä maaliin määräajassa, on järjestäjillä oikeus keskeyttää suoritus. Järjestäjillä on oikeus harkintansa mukaan keskeyttää suoritus myös muista syistä.   

Tulokset My Race Result -palvelussa

Tulokset päivitetään My Race Result -palvelun nettisivuille. 

Vesistöjen ylitykset

42,5 km reitti

Juoksijat ylittävät 50 m leveän salmen vetolautalla tai soutuveneen kyydissä noin 17 km lähdöstä, ennen Kiviniemen tilaa ja vesipistettä: 

 • Vetolautalle voi mennä kerralla 3-4 hlöä. 
 • Paikalla on järjestäjien puolesta soutuveneitä sekä soutajia. Etenkin 42,5 km pääjoukon saapuessa paikalle on odotettavissa, että venekyytiä joutuu odottamaan. Mahdollista jonotusaikaa ei hyvitetä loppuajoissa

65/130 km reitti

Reitillä kahlataan noin 19 km kisakeskuksesta noin 15 m leveän Herajoen yli. Veden syvyys ylityspaikalla vaihtelee vuodenajan mukaan. Lokakuun alussa veden syvyys on perinteisesti ollut yli 30 senttiä.

Joen pohjassa on paljon liukkaita ja muljahtelevia mukulakiviä. Veden mataluudesta huolimatta joki on syytä ylittää rauhassa ja apuvälineitä (kahluuvaijeri) käyttäen. Juoksijat joutuvat mahdollisesti odottamaan, kun henkilökunta aika ajoin palauttaa kahluuvaijereita lähtörannalle. 

Kahluuvaijerin käyttö on kuvattu Luontoon.fi-sivulla,  

Turvallisuus, ensiapu, vakuutukset

Pelastuspäällikön sanoin: ”Tapahtumajärjestäjä ennakoi ja ottaa riskejä huomioon, mutta varsinaisesti turvallisen tapahtuman toteuttavat itse urheilijat.”

 1. Tiedosta olosuhteet etukäteen ja varaudu sen mukaan. Sinun on pystyttävä auttamaan itseäsi/toisia juoksijoita mukanasi olevilla varusteilla. Erittäin vaativat, liukkaat, vetiset, kiviset, jyrkät mäet sekä kylmä ja mahdollisesti märkä sää lisäävät mahdollisuuksia onnettomuuksiin tai hypotermiaan. Evakuointi erityisesti tiettömien taipaleiden päästä kestää pitkään. 
 2. Ota mukaasi vähintäänkin pakolliset varusteet.  
 3. Tapaturman tai keskeytyksen sattuessa soita järjestäjille (talleta hätänumero 040 189 3920, vara-1-numero 050-3219714, vara-2- numero 0400 350900).
 4. Reittikarttaan 42,5/65/130 km on merkitty evakuointipisteitä. Pisteillä ei ole jatkuvaa päivystystä, mutta järjestäjät ovat valmiudessa tarjoamaan autokyydin näiltä pisteiltä tai muuten sovittavasta paikasta. 
 5. Kosteutta kestävä puhelin (akun lataus etukäteen!) on oltava mukana, jotta voit soittaa apua itsellesi tai toisille. Myös järjestäjät voivat tarvittaessa soittaa sinulle. Tämä koskee etenkin 130 km sarjaa: jos olet saanut järjestäjien GPS-laitteen ja seurannassa huomataan, että sinun tai jonkun toisen juoksijan eteneminen on pysähtynyt, järjestäjä voi soittaa juoksijalle tai tämän lähistöllä olevalle toiselle juoksijalle ja kysyä, onko tilanne hallinnassa. Jos järjestäjät soittavat, vastaa puhelimeen, vaikka sinulla itselläsi olisikin kaikki hyvin.
 6. Vakavissa onnettomuuksissa soita ensin hätänumeroon 112 ja hälytä apua. Sen jälkeen soita järjestäjille. Järjestäjän vahva suositus on, että jokainen lataa puhelimeensa 112 Suomi-sovelluksen, jonka avulla soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. 
 7. Kisakeskuksessa ja reitin varrella on henkilökuntaa ensiapua varten. Kisakeskuksessa päivystää myös ambulanssi. Kiviniemessä (42,5 km reitin eteläpiste) on varattu tila, jossa voit odottaa evakuointia sisätiloissa.
 8. Osallistujat vastaavat itse omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjällä on vastuuvakuutus järjestäjän osallistujille aiheuttamia vahinkoja varten.

Tyypillisimpiä vaivoja ovat hiertymät, rakot, kaatumisen seurauksena syntyneet vaivat sekä energian loppumisen myötä tuleva uupumus. Kylmissä olosuhteissa hypotermian riski kasvaa. Hyviin tapoihin, tapahtuman ja lainsäädännön henkeen kuuluu myös velvollisuus auttaa avuntarpeessa olevia. Etenkin jos kanssajuoksijalla näyttää olevan vaikeaa, on hyvä kysyä jaksamisesta.

Osa reitistä kulkee maantiellä. Ota tämä huomioon etenkin, kun saavut polulta risteävälle maantielle. Autoilija yllättyy vauhdikkaasti keskelle tietä polulta juoksevasta ihmisestä siinä missä hirvestäkin. 130 km juoksijoiden tulee varustaa itsensä heijastimilla, jotta autoilijat näkevät juoksijat myös pimeällä. 

Huolto reitin varrella

Jokainen vastaa omasta huollostaan seuraavilla tarkennuksilla:

 • 42,5 km, 65 km/130 km reiteillä on järjestäjän puolesta ainoastaan vesipisteitä. 13,5 km reitillä ei ole järjestäjän vesipisteitä. Vesipisteillä on vesiastiat sekä kauhoja/kannuja, joilla nestettä voi kaataa juomareppuihin/-astioihin. ÄLÄ HYGIENIASYISTÄ OTA VETTÄ SAAVEISTA OMALLA MUKILLASI/ASTIALLASI! 
 • Sarjassa 130 km juoksijat voivat jättää puoliväliin omaan huoltolaatikkoonsa (järjestäjiltä) varusteita/energiaa. 
 • Juoksijan tulee pärjätä reitin varrella ilman omien huoltajien materialistista apua. Tällaiseksi avuksi katsotaan mm. energian vastaanottaminen reitin varrella odottavilta huoltajilta ja reitin varrelle etukäteen itse jätettyjen varusteiden/energian hyödyntäminen (pl. 130 km puoliväli). Juoksija tai tämän huoltaja voi valmistella esimerkiksi uuden juomarepun puolivälin huoltopisteelle, mutta juoksija vastaa pukemisesta tai juoman täyttämisestä paikan päällä itse.     
 • Ultrasarjojen juoksijoilla on puolivälissä mahdollisuus (vapaaehtoista) syödä järjestäjien tarjoamaa keittoa + leipää.

Reitin varrella on muutamia retkeilijöiden käyttöön suunniteltuja käymälöitä (Pitkäjärvi, Lakkalan tila, Kiviniemen tila). Ota vessakäyntejä varten omat varusteet (ns. tarpeen mukaan).

Osallistujat eivät saa jättää reitin varrelle omia tavaroitaan pl. mahdolliset patukkakääreet tms., jotka tulee laittaa juomapisteiden roskiksiin.

Kiviniemen tilalla 65 km ja 130 km juoksijat tekevät kiepin tilan pihamaalla ja juoksevat ajanottoportin läpi kartan mukaisesti.  

Opasteet / harhautuminen

 • Juoksureitti on merkitty maastoon kylteillä risteyskohdissa. Paikoin on käytetty opasnauhoja.
 • Opasteet viedään maastoon edellisinä päivinä. On mahdollista, että opasteet joutuvat ilkivallan kohteeksi.
 • Jokaiselle osallistujalle jaetaan paperinen reittikartta sekä muovinen karttatasku.   
 • Suurin osa reitistä kulkee Herajärven Kierros -retkeilyreittiä pitkin. Näillä pätkillä on ko. reitin omia opasteita.
 • Erityisesti kansallispuiston alueella: älä poistu juoksureitiksi merkityltä polulta. Kun juoksijat pysyvät poluilla, eivät polut lähde suurenkaan käyttäjäjoukon jälkeen levenemään maastossa.
 • Jos koet olevasi eksyksissä, kysy apua kanssajuoksijoilta tai soita järjestäjille numerolapussasi olevaan numeroon ja kysy neuvoa. Kun osaat kertoa esimerkiksi oman sarjasi, käyttämäsi ajan ja maaston suuria muotoja (järvi, tie...), puhelinpalvelu pääsee hahmottamaan sijaintisi ja voi neuvoa oikealle reitille.

Huolto juoksun jälkeen

Sauna, ruokailut, palkintojenjako

Kenkien pesupiste maalissa

Huuhtele maalin tuntumassa, hotellirakennuksen seinän vieressä pahimmat liat kengistä/vaatteista ennen sisätiloihin menemistä.

Kaikille yhteiset saunasäännöt

 • Sauna- ja peseytymistilat tulevat olemaan erittäin ahtaat etenkin ruuhkahuipuissa. Sopu sijaa antaa -ajattelu siis auttaa!
 • Uikkarit pakolliset Spassa.
 • Pyyhkeitä ja hieman uimapukujakin vuokrattavissa hotellin vastaanotossa.
 • Klo 24-01 käytössä on vain yläkerran sauna, johon tehdään naisten ja miesten vuorot.
 • Sunnuntaina asiakassauna avoinna 8-12 vuorotunteina naisille ja miehille (naiset klo 8-9 ja 10-11, miehet klo 9-10 ja 11-12) sekä Koli Relax Spa 9-12 erikoishintaan 10 €/hlö Vaarojen Maratonin osallistujille (hinta sisältää pyyhkeen vuokran)..  

Naisten saunasäännöt:

 • Naisille käytössä Koli Relax Span kylpylä hotellin alakerrassa.
 • Uimapuku mukaan, jos suihkun lisäksi haluat käydä saunassa ja altaissa.
 • Kylpylään pääsevät myös miehet 10 € maksua vastaan.
 • Kävele maalin jälkeen pihakäytävää hotellin päätyyn lähelle Kolin luontokeskus Ukkoa ja kierrä rakennuksen päädyn kautta hotellin takapihalle (laskettelurinteiden puolelle). Kulje seinänvierustaa ensimmäiselle terassille.
 • Suihkuta terassilla lämpimällä vedellä urheiluvaatteet ja jalkineet puhtaaksi, jätä likaiset päällysvaatteet lasiterassille ja ota kylpylään mukaan vain puhtaat vaihtovaatteet, uimapuku ja pyyhe.

Miesten saunasäännöt:

 • Vaihtoehto A:
  • Huuhtele likaiset kengät hotellin etupihalla olevassa kenkäsuihkussa. 
  • Kävele hotellin pääovesta vastaanoton kautta toiseen kerrokseen asiakassaunaan. Sauna sisältyy osallistumismaksuun.
 • Vaihtoehto B:
  • Huuhtele likaiset kengät hotellin etupihalla olevassa kenkäsuihkussa .
  • Kävele hotellin pääovesta vastaanottoon, maksa 10 € sisäänpääsymaksu Koli Relax Spahan ja marssi sisäkautta Span kylpy-/pukuhuoneeseen. Uikkarit pakolliset.   

Ruokailu

Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu maalissa. Muille hinta 16,50 €. 

 • Salaattipöytä- Salad buffet
 • Kirkasbroilerikeitto M,G
 • Riistakeitto L,G
 • Soija-minestronekeitto (vegaaninen)
 • Leipävalikoima – Bread selection L
 • Kahvia ja keksejä – Coffee & biscuit
 • Jäävettä ja sekamehua –Water and berry juice

M = Maidoton,G = Gluteeniton, L = Laktoositon

Palkintojenjako ja arvonta Break Sokos Hotel Kolin ravintolassa

 • 13.30 Palkintojenjako: 13,5 km N/M
 • 15.30 Palkintojenjako: 42,5 km N/M, BUFF®Trail Tour Finland kokonaiskilpailu
 • 20.00 Alkaen 65 km / 130 km sekä UTTF-kiertue sekä arvonta. Arvonnassa pääpalkintojan Tulikiven SUMU-kiuas (1150 €). 

Tarkat aikataulut määräytyvät maaliin saapuvien juoksijoiden ajan pohjalta. Ensin 65 km M/N sekä lopuksi 130 km M/N + UTTF.

Mitä ihmettä?

Aiempien vuosien blogeista löydät kanssaihmisten kokemuksia Kolilta.

Sukella blogien kimppuun