• Cut-off puolivälin huolto lauantaina 7:30 (aikaa käytettävissä 13,5 h)
    • Cut-off Kiviniemi la kello 17.00 (aikaa käytettävissä 23 h)
    • Maali sulkeutuu klo 24.00
  • Ilmoittautujien maksimimäärä 100
  • Pakolliset ja suositellut varusteet > ks. Kisaohjeet viikonlopuksi
  • Reitin varrella on järjestäjän puolesta vain vesipisteitä, yksi Rykiniemessä Herajoen kahluupaikalla (noin 19 km kisakeskuksesta), yksi Kiviniemessä (noin 39 km) ja yksi Peiponpellolla (noin 54 km). Juoksija kantaa itse tarvitsemansa juomat, energiat, suolat ja muut mahdolliset tarvikkeet.
  • Dropbagit: Kun juoksijat palaavat ensimmäiseltä  kierrokselta, Kolin luontokeskus Ukossa (kisakeskus, kokonaisreitin puoliväli) on huoltopiste. Osallistujat voivat jättää ennen starttia sinne eväitään ja vaihtovaatteitaan. Puolivälissä on myös ruokailumahdollisuus (keitto, leipä, kahvi kuuluvat osallistumismaksuun).
  • Juoksijat ylittävät Herajoen kahluuvaijerin avulla noin 19 km kisakeskuksesta. Veden syvyys vaihtelee vuodenajan ja sateisuuden mukaan. Veden syvyys kisaviikonloppuna on ollut muutamia kymmeniä senttejä (alle 50 cm). Kylmävetisen ja noin 15 metriä leveän joen pohjassa on muhkuraisia kiviä. Kahluuvaijerin käyttö on kuvattu Luontoon.fi -sivulla.
  • Kansainvälisen polkujuoksuliiton ITRA:n vaativuusluokitus: ITRA-pisteitä saa hyväksytystä suorituksesta 130 km sarjassa 5.
  • Edellytyksenä osallistumisoikeudelle 130 km sarjassa on aiempi, yli 80 km maastoultran onnistunut suorittaminen, esimerkiksi NUTS Karhunkierros, NUTS Pallas, Mammuttimarssi, Vaarojen Maraton tai kisat ulkomailla. Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja kertoo, missä, milloin ja minkä sarjan hän on suorittanut hyväksytysti.

Historiaa & taustaa

• 130 km sarja oli määrä juosta ensimmäisen kerran vuonna 2015. Tuolloin kutenkin Valio-myrsky esti sarjan startin ja reitti kierrettiin ensimmäisen kerran vasta vuonna 2016.
  • Reitti ei ole nopea. Vauhtia hidastavat korkeuserot, yön pimeys ja polkujen teknisyys. Kivojen ja joutuisien neulaspolkujen osuus reitillä on hyvin maltillinen.
  • Sarja on Ultra Trail Tour Finland -kiertueen finaali. Kahteen muuhun osakilpailuun, (NUTS Karhunkierros ja NUTS Ylläs Pallas) kiertueen finaali on vaatimuksiltaan tiukempi.