×

Change Language

FI EN
×
×

Vaarojen Maratonin ilmoittautuminen aukeaa sunnuntaina

Kolilla järjestettävän polkujuoksutapahtuman Vaarojen Maratonin ilmoittautuminen aukeaa sunnuntaina. Tapahtuma on yksi Suomen vanhimmista vuosittain järjestettävistä polkujuoksutapahtumista ja se kerää vuosittain yli tuhat osallistujaa. Järjestyksessään 16. Vaarojen Maraton järjestetään 1.-2.10.2021. Tapahtuman järjestäjänä on Karelian Seikkailu-urheilijat ry.
Matkavalikoimaa on uudistettu vuodelle 2021. Uusina matkoina ovat 21 kilometrin mittainen Vaarojen Puolikas sekä seitsemän kilometrin pituinen Vaarojen Pyrähdys. Yön yli juostu 65 kilometrin matka jää pois, mutta matka on tarjolla päiväsarjana entiseen tapaan.

- Vaarojen Maraton on ollut loppuunmyyty tapahtuma vuodesta toiseen. Sarjajakoa uudistamalla pystymme madaltamaan osallistumisen kynnystä ensikertalaisille sekä sujuvoittamaan tapahtumapäivän kulkua. Uskon, että puolimaraton tulee herättämään mielenkiintoa niiden parissa, joille täysi maraton on ei syystä tai toisesta sovi ohjelmaan. Uusien sarjojen myötä oheispalvelut pystytään tarjoamaan osallistujille entistä paremmin ilman ruuhkautumisen vaaraa, kertoo tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

Syksyllä 2020 Vaarojen Maratonin järjestäminen oli koronarajoitusten vuoksi vaakalaudalla viime hetkiin asti. Erityisjärjestelyiden ansiosta tapahtumalle saatiin järjestämislupa vuorokautta ennen ensimmäistä lähtöä ja se vietiin läpi onnistuneesti ilman koronaongelmia. Viime syksyn poikkeuksista on otettu pysyvään käyttöön joitakin järjestelyitä:
- Kilpasarjoja lukuun ottamatta käytössä on ensi syksynäkin rullaavat vapaat lähtöajat. Näin osallistujien ei tarvitse pakkautua lähtöalueelle, vaan jokainen voi lähteä matkaan itselleen sopivaan aikaan. Osallistujat välttävät turhan odottelun lähtöalueella sekä ensimmäisten kilometrien ruuhkat, Airila kertoo.

Vaarojen Maraton on perinteisesti ollut Buff Trail Tour Finland -kisasarjan päätöstapahtuma, joka kokoaa sarjan parhaat juoksijat Kolille mittelemään sarjan voitosta. Viime syksynä miesten pääsarjan voitti Henri Ansio ja naisten pääsarjan Anna-Stiina Erkkilä. Kaisa Mäkäräinen voitti ylivoimaisesti naisten 13,5 kilometrin sarjan.

Vuoden 2021 tapahtuman ilmoittautuminen aukeaa sunnuntaina 31.1.2021 kello 20.21.

Tunnetko termit?

Trairunning.fi -sivustolta löydät paljon asiaa polkujuoksusta. Siellä on mm. selonteko kimuranteista polkujuoksutermeistä.

Polkujuoksusanastoon