×

Change Language

FI EN
×
×

Vinkit kannustajille ja yleisölle

Kolin poluille sopii kulkemaan muuallekin kuin kisareitille

Haluatko kannustaa ja seurata juoksijoita?

Kannustajat ovat tervetulleita niin polkujen kuin teidenkin varsille.

Kisakeskuksen tuntumassa olevat P-alueet ovat kuitenkin täynnä jo kilpailijoiden autoista. Siksi suosittelemme autojen parkkeeraamista muualle.

Palveluja reitin varrella

Kisakeskus ja sen P-alueet Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin tuntumassa tulevat olemaan täynnä.

Suosittelemme kannustuspaikoiksi reitin varrella 

  • Kiviniemen luontotilaa (Mustalahdentie 27 81160 Romppala, Kontiolahti). Kiviniemessä palvelee aamusta asti lounaskahvila (keittolounas, kahvi/tee, kahvileivät) ja 
  • Kolin satamaa. Satamassa palvelee Satamaravintola Alamaja klo 11.30-16.00 (kahvia, munkkeja, lohikeittoa ja bataattikeittoa).   

Reittikartat löydät kunkin sarjan sarjaesittelyn alta.

Juoksijat maalissa

Tapahtuman loppusuora, ns. Sataman polku Kolin satamasta kisakeskukseen nousee jyrkästi kohti maalia. Viimeistään tällä suoralla juoksijoilla (ainakin joillakin) jalka painaa, ja yleisön kannustus auttaa maaliin asti. Parin kilometrin mittaiselle loppusuoralle on kokoontunut aiempina vuosina kannustajia. Samaa toivomme tällekin vuodelle. 

Ensimmäiset juoksijat 13,5 km sarjassa ovat maalisuoralla (arvioita) kello 10.40 alkaen, 42,5 km kiertäjät klo 12.30 kieppeillä, 65 km ja 130 km kiertäjät myöhemmin iltapäivällä. Illan pimetessä tunnelma tiivistyy, ja viimeiset ultrajuoksijat on toivotettu maaliin porukalla. Jos et usko, niin katso BUFF Trail Tourin videonäyte viime vuodelta pari minuuttia ennen maalin sulkeutumista.   

Eikö juoksu kiinnosta?

Jos reissuun on lähdössä seuralaisia, joita tapahtuman seuraaminen ei nappaa, muutakin tekemistä voi etsiä.

Missä voi ulkoilla? 

Jos et halua seurata Vaarojen Maratonin osallistujien askellusta, tästä kartasta löydät Luontokeskus Ukon reittivinkkejä. Karttaan on piirretty kaksi reittiä, joiden pituus on n. 5 km ja n. 7,3 km. Toisen reitin voi aloittaa joko Kolin kylältä tai Satamasta ja toisen Likolahdesta. Molemmat reitit kulkevat Ukko-Kolia sivuten.

Eikö juoksu kiinnosta?

Tutustu Kolin kansallispuiston nähtävyyksiin!

Luontoon.fi