• Osallistumismaksu: €
  • Reitin pituus karttatiedostolta mitattuna: 43 km
  • Starttiaika: Rullaavat lähdöt 7.00-7.45
  • Pakolliset ja suositellut varusteet > ks. Kisaohjeet viikonlopuksi
  • Reitin varrella on järjestäjän puolesta vain vesipisteitä, yksi Kiviniemessä (noin 17 km) ja yksi Peiponpellolla (noin 32 km). Juoksija kantaa itse tarvitsemansa juomat, energiat, suolat ja muut mahdolliset tarvikkeet.
  • Kansainvälisen polkujuoksuliiton ITRA:n vaativuusluokitus: ITRA-pisteitä saa hyväksytystä suorituksesta 2.
  • Arvontapalkinnot reitin suorittaineiden kesken.

Historiaa & taustaa

• Sarja syntyi tapahtuman alkuaikoina, kun silloiset osallistujat toivoivat saavansa lisää aikaa ja voivansa liikkua myös ilman juoksutrikoita.
  • Retkisarjassa ei jaeta palkintoja eikä loppuaikakaan ole kaikille tärkeä.
  • Reppuun voi pakata reilummin evästä ja paistaa vaikka makkarat nuotiolla, kun aikaa reitin kiertämiseen on 17 tuntia.
  • Reitti on sama kuin tapahtuman Vaarojen Maratonilla 43 km. Pari tuntia myöhemmin starttaavan pääjoukko tulee todennäköisesti ohittelemaan retkisarjalaisia matkan varrella.
  • Reitin puolivälissä, ennen Kiviniemen tilaa ylitetään Sikosalmi soutuveneillä (henkilökunta soutaa) tai vetolautalla (juoksijat vetävät). Ylityspaikka on potentiaalinen ruuhkautumispaikka. Vetolautan ja veneiden kyytiin noustaan saapumisjärjestyksessä, eikä jonotusaikaa hyvitetä loppuajoissa.
  • Retkisarjassa saa juosta kovaakin - retkeilyhenkiseen etenemiseen johdattelee vuodelta 2007 oleva Keravan kollien taltiointi kauan ennen videoivia älypuhelimia. Huomautus: vuonna 2007 kisakeskus oli Kiviniemen tilalla ja nykyinen kisakeskus Sokos Hotel Koli (videolla huoltopisteenä) noin reitin puolivälissä.