×

Change Language

FI EN
×
×

Koronainfo

Päivitetty 25.9.2020
 

Lue oheisesta linkistä uusin Koronatiedote 25.9.2020

 

Alla päivittyvää infoa koronan vaikutuksista Vaarojen maratoniin ja siellä käytettäviin toimintatapoihin, jotta voimme minimoida tartuntariskiä.

Muut kilpailuohjeet päivittyvät vielä koronaohjeistuksen mukaisiksi. Tarkasta ohjeistus vielä kisaviikolla!


Koronaturvallisuuden huomioiminen Vaarojen Maratonilla

1. Vaarojen Maratonille ei saa tulla lievästikään sairaana.

 • Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
 • Sairastamisen jälkeen osallistuminen on mahdollista, kun osallistujalla on takanaan kaksi oireetonta päivää sekä negatiivinen tulos koronatestistä. 
 • Osallistuminen on kiellettyä, jos osallistuja on palannut alle 14 vuorokautta sitten maasta tai alueelta, joilta viranomaiset edellyttävät omaehtoista karanteenia.
 • Koronaan liittyviä oireita tunteva osanottaja voi siirtää juoksupaikan osallistujalinkkinsä kautta ensi vuoteen tai myydä paikkansa. Katso tarkemmat ohjeet "Peruutukset ja siirrot". 
 • Pyydämme myös niitä juoksijoita jättämään kisan väliin, jotka tietävät 14 vuorokauden kuluessa ennen kisaa altistuneensa koronalle. 

2. Tarpeettomien fyysisten kontaktien välttäminen tapahtuman aikana

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomien fyysisten kontaktien määrä on syytä minimoida. Lähikontaktien välttämiseksi ja turvavälien ylläpitämiseksi Vaarojen Maratonilla toimitaan vuonna 2020 seuraavasti: 

 • Muista turvavälit kaikissa toiminnoissa.
 • Kisamateriaalit jaetaan ulkotiloissa. Osanottajan materiaali kirjautuu noudetuksi automaattisesti ajanottojärjestelmän avulla numerolapun perusteella. Yksi osanottaja voi noutaa useamman juoksijan materiaalin.
 • Osallistujia suositellaan viipymään tapahtuma-alueella mahdollisiman lyhyen aikaa.
 • Parkkialueilta non-stop -kuljetuksissa tulevien tulee käyttää kasvomaskia.
 • Kisatoimistossa on rajoitetusti myytävänä perusmaskeja 1 €/kpl korttimaksulla. 
 • Varustenarikka toimii Hotelli Kolin piha-alueella teltassa.
 • Lähtöryhmiä on lisätty lauantaiaamun lähtöihin. Lähtöjen väliä on pidennetty 15 minuuttiin. Tarkasta oma lähtöaikasi etukäteen. Kaikki lähdöt ovat alle 100 hengen lähtöryhmissä.
 • Lähtöproseduuri julkaistaan kisaviikolla
 • Juottopisteillä toimitsijat täyttävät osallistujien juoma-astiat. 
 • Juoksun aikainen niistäminen ja sylkeminen tulee tehdä turvallisesti muut juoksijat huomioon ottaen. Käytä nenäliinaa tai varmista riittävä väli (vähintään 5 metriä).
 • EA-tiimi käyttää suojavälineitä ja minimoi fyysiset kontaktit ensiapua tarvitsevien kanssa.
 • Maalialueella pidä riittävä turvaväli muihin juoksijoihin.
 • Kilpailun jälkeinen ruokahuolto toteutetaan antamalla osallistujille 10 euron arvoinen lahjakortti. Hotelli Kolilla ei ole järjestetty perinteistä kisaruokailua osallistujille.
 • Kisan jälkeinen pesu suositellaan tekemään omassa majoituksessa. Hotelli Kolin suihkut ja saunat eivät ole käytettävissä tänä vuonna.
 • Yleisön ja huoltajien suositellaan seuraavan kisaa reitin varrelta ja viettämään aikaa tapahtumakeskuksessa vain välttämättömän ajan.
 • Järjestäjien palveluissa käy vain maksukortti.

3. Käytä Korona-vilkku -sovellusta tapahtuman aikana

Kaikkien tapahtumapaikalle saapuvia suositellaan lataamaan ja käyttämään Koronavilkku-sovellusta mahdollisten altistusten jäljittämiseksi. Tämä koskee niin osallistujia kuin yleisöä.

4. Käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Huolehtimalla oikeasta yskimis- ja käsihygieniasta tartuntoja on mahdollista ehkäistä. 

 • Käsidesiä on saatavilla tapahtumapaikalla ja huoltopisteissä.
 • Aivastamisen ja yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. 
 • Maskia käytetään kisabussissa ja non-stop -kuljetuksissa parkkialueiden ja kisakeskuksen välillä.

5. Jos Vaarojen Maratonilla todetaan koronavirustartunta

Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos Vaarojen Maratonilla todetaan tartunta, sille altistuneet jäljitetään ja vastuulääkäri asettaa heidät tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin 14 vuorokaudeksi. Altistuneiden henkilöiden tavoittamiseksi käytetään tarvittaessa ilmoittautumistietoihin kuuluvia yhteystietoja.

6. Siivous

Kilpailukeskuksen sisätiloja siivotaan tehostetusti.  

 

Vaarojen Maraton koronatiedote 10.9.2020

Vaarojen Maratonin järjestämisestä on tullut paljon kyselyitä vallitsevaan koronatilanteeseen liittyen. Vaarojen Maratonin järjestämisessä ohjaavana tekijänä osallistujien ja järjestäjien turvallisuus. Turvallisuuden varmistamiseksi järjestelyissä noudatetaan voimassa olevia viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia. Jotta tapahtuma pystytään viemään läpi vastuullisesti, on sekä järjestäjien että osallistujien sitouduttava toimimaan vallitsevan ohjeistuksen mukaisesti. Koronavirukseen liittyvä ohjeistus julkaistaan Vaarojen Maratonin sivuilla 16.9. mennessä.

Vaarojen Maraton 2020 pystytään nykyisten määräysten puitteissa järjestämään alkuperäisessä mittakaavassa. Ilmoittautuneiden joukossa voi olla ihmisiä, jotka eivät halua osallistua tapahtumaan koronatilanteen vuoksi. Koska osallistujien terveys on meille järjestäjille tärkeää, on kaikilla osallistujilla maksuton mahdollisuus siirtää osallistuminen vuoteen 2021. Muutoksen voi tehdä maksutta perjantaihin 18.9.2020 mennessä. Tämän jälkeen kaikista muutoksista menee 14 euron muutosmaksu. Siirto tehdään ilmoittautumisen vahvistussähköpostin linkin kautta klikkaamalla kohtaa "Siirrän osallistumiseni ensi vuoteen".

Jos viranomaisten määräykset tiukentuvat nykyisestä merkittävästi, joudutaan tapahtuman järjestämistä harkitsemaan uudelleen. Mikäli tapahtuma perutaan, siirretään vuoden 2020 ilmoittautumiset automaattisesti vuodelle 2021.