×

Change Language

FI EN
×
×

08.10.2017

Oravamäki ja Ansio polkujuoksun mestareiksi

Maija Oravamäki ja Henri Ansio voittivat vuoden 2017 BUFF Trail Tour Finlandin ja kiertueen finaalikisa Vaarojen Maratonin Kolin kansallispuistossa. Juuso Simpanen voitti ylivoimaisesti Vaarojen Maratonin 130 km sarjan ja Aaro Asikainen 13,5 km sarjan.     

Henri Ansio (Salomon-Suunto Racing Team) juoksi Vaarojen Maraton -polkujuoksutapahtuman 42,5 kilometrin miesten sarjan voittajaksi jo neljättä kertaa. Ansio saapui maaliin ajalla 3:45:04. 

—Meni ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Ajatus oli lähteä rauhallisesti liikkeelle, tunnustella omaa menoa ja kiristää puolenvälin jälkeen, jos on vielä paukkuja jäljellä.

Vaikka Ansio myöntääkin ilmassa olevan pitkän kauden jälkeen jo pientä väsymystä, on urheilijan kisakunto edelleen kova.

– Yksi kisa olisi vielä Ranskassa kahden viikon päästä. Sen kun jaksaisi, niin sitten saa pitää lepoa. Tämä oli hyvää treeniä sinne.

Maija Oravamäki (Salomon-Suunto Racing Team) vei naisten 42,5 kilometrin sarjan voiton. Oravamäki kertoo matkan sujuneen leppoisasti, vaikka reitti olikin sateiden jäljiltä liukkaassa kunnossa.

— Alussa lähdin jo ihan varman päälle, ettei vaan satu mitään pahempaa. Minulla on kahden viikon päästä edessä elämäni ensimmäinen 100 kilometrin vuorijuoksu Kataloniassa.

Lyhimmän matkan voitto ensikertalaiselle

Ensimmäistä kertaa Vaarojen Maratonilla kilpaillut Aaro Asikainen (Joensuun Kataja) pinkaisi 13,5 kilometrin matkan voittajana maaliin 59 minuutin ajalla.

—Minulla ei ollut oikein mitään suunnitelmaa tai taktiikkaa, kunhan lähdin vaan reippaasti matkaan. Lopussa alkoi vähän reidet lyömään löysäksi, mutta se oli ihan odotettavaa, kun nousua oli niin pitkään, hän toteaa.

Asikainen päätti osallistua Vaarojen Maratonille saadakseen vaihtelua suunnistajan arkeen.

— Erilainen haaste tuo aina lisää intoa ja motivaatiota harjoitteluun. Toisaalta polkujuoksu on niin lähellä suunnistajan harjoittelua, että tämä ei sinänsä ole sen kummempi. Noille pidemmille matkoille pitäisi toki tehdä vähän spesiaaliharjoittelua.

Reitiltä Asikaisen mieleen jäivät hienot kansallismaisemat.

– Mikäs tämän parempaa, kuin kilpailla tämmöisissä olosuhteissa.

19 tunnin koitos

130 kilometrin mieste nsarjan voittajaksi juoksi Juuso Simpanen (Samba Trail Running Club) ajalla 19:10:30.

— Varmaan raskain kisa, minkä olen koskaan juossut. Yöllä oli tosi pimeää ja liukasta, oli haastetta pysyä pystyssä ja pysyä reitillä, Simpanen selvittää.

Simpanen kertoo vauhdin alkaneen hyytyä kilpailun toisella kierroksella, mutta tulokseen ultrajuoksija on kuitenkin tyytyväinen.

— Kai minussa on vähän masokistia, että haluaa kärsiä jonkun verran. Sitten jälkeenpäin tuntuu tosi hyvältä.

BUFF Trail Tour Finland 2018 hakee uutta osakilpailua

Vuodesta 2014 kisattu BUFF Trail Tour koostui tänä vuonna kuudesta osakilpailusta. Ensi vuodelle kiertue hakee seitsemättä osakilpailua Bodom Trailin (5.5)., NUTS Karhunkierroksen 26.5., NUTS Ylläs-Pallaksen (14.7.), Pyhä Tunturimaratonin (11.8.), Nuuksio Classicin (1.9.) sekä Vaarojen Maratonin (6.10.) rinnalle. Laajentamisen tavoitteena on houkutella uusia ja innostaa nykyisiä harrastajia sekä tehdä sarjasta entistä mielenkiintoisempi.

Lisätietoja: