×

Change Language

FI EN
×
×

29.03.2018

Ilmoittautuminen avautuu 16.4.2018

Ilmoittautuminen vuoden 2018 Vaarojen Maratonille on auki 16.4.-2.5.2018. Jos ilmoittautumisia tulee enemmän kuin paikkoja on tarjolla, osallistumisoikeudet arvotaan. 

Vuoden merkittävin muutos on 65 km sarja, joka korvaa 86 km sarjan. 

—Osallistujat ovat toivoneet tätä 65 km sarjaa vuosi vuodelta enemmän. Reitti antaa mahdollisuuden ultramatkan juoksemiseen samalla hidaskulkuisella reitillä, jota 130 km juoksijat kiertävät kaksi kertaa. Sarja starttaa aamunkoitteessa lauantaina, ja juoksijoilla on aikaa 17 tuntia ennen maalin sulkeutumista, sanoo tapahtumapäällikkö Heikki Hamunen.

86 km sarja jää pois tarjonnasta ainakin tälle vuodelle. 

—Sarjojen määrää ei ollut mielekästä kasvattaa, mutta halusimme myös kehittää tapahtumaa. Nyt tarjolla on aiempaa lyhyempi ultramatka, jonka pääsee taittamaan ainakin suureksi osaksi päivänvalossa. Uuden sarjan suosion ja juoksijoiden palautteen perusteella tapahtuman sarjatarjontaa arvioidaan seuraaville vuosille, Hamunen sanoo. 


Tuhat osallistujaa kattona

Tapahtumassa on paikat tuhannelle juoksijalle viidessä eri sarjassa. Paikoista puolet varataan 42,5 km sarjaan, joka on BUFF Trail Tour Finland -kiertueen finaali. Pisin matka, 130 km, on kolmesta kisasta koostuvan Ultra Trail Tour Finland -kiertueen finaali.  

Tapahtumaan voi ilmoittautua 16.4.-2.5.2018. Jos ilmoittautumisia tulee enemmän kuin paikkoja on tarjolla, osallistumisoikeudet arvotaan. Jos ilmoittautumisia kertyy vähemmän kuin paikkoja on, ilmoittautumisaikaa jatketaan.


Viime vuoden reitit pysyvät

Vaarojen Maratonin reittejä uusittiin viime syksyn tapahtumaa varten. Tälle vuodelle muutoksia ei ole luvassa, mutta reittien kestokykyä seurataan tarkasti.

—Palautekyselyssä 93 prosenttia vastaajista koki viime vuoden reittimuutoksen parannusaskeleena vuoden 2016 reitteihin. Haluamme tarjota juoksijoille vaativat reitit Kolin maaston ominaispiirteitä mukaillen, mutta tarkkailemme reittien kestokykyä yhdessä Kolin kansallispuistoa hallinnoivan Metsähallituksen ja Kontiolahden kunnan kanssa, Hamunen sanoo.      


Lisätietoa: