×

Change Language

FI EN
×
×

25.04.2018

Hannu Airila Vaarojen Maratonin peräsimeen

Vaarojen Maratonin kilpailunjohtaja vaihtuu, kun Hannu Airila ottaa vetovastuun Heikki Hamuselta. Vuoden 2018 tapahtumaa miehet tekevät yhdessä. 

Vaarojen Maratonin kilpailunjohtajana vuodesta 2007 toiminut Heikki Hamunen on mielissään ratkaisusta. 

—Monipuolisena liikunnan ja urheilun ammattilaisena sekä markkinoinnin osaajana Hannu on mies paikallaan Vaarojen Maratonin ohjaimissa. Olen erittäin tyytyväinen, että tapahtuma saa näin kovan nimen ja energisen vetäjän tuleville vuosille, Hamunen sanoo.  

—On ollut erityisen innostavaa päästä näkemään Vaarojen Maratonin kehitys pienestä tapahtumasta sen nykyisiin mittoihin ja osaksi suomalaista polkujuoksuyhteisöä. Nyt 12 vuoden rupeaman jälkeen on hyvä aika irrottautua ja kutsua tuoreita voimia tapahtumaa kehittämään, Hamunen sanoo.           

Kolilla juostaan muulloinkin kuin lokakuussa  

Liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjä sekä maajoukkuesuunnistaja Airila haluaa pitää yllä tapahtuman vahvuuksia ja luoda uutta.

—Vaarojen Maratonista on 12 vuodessa kehittynyt klassikko, joka on loppuunmyyty vuosi toisensa jälkeen ja joka saa kiitettävää palautetta osallistujilta. Pyrin nöyrin mielin säilyttämään tapahtuman tason ja tunnelman. Tavoitteenani on kasvattaa tapahtuman mainetta Pohjois-Karjalan näyteikkunana ja varmistaa osallistujille elämyksellinen viikonloppu Kolilla. 

Myös Tahkon ja Kuopion alueilla aktiivinen Airila pyrkii kehittämään Kolin mahdollisuuksia polkujuoksijan matkailukohteena.

—Luvassa on muun muassa ohjattuja polkulenkkejä Vaarojen Maratonin hengessä Kolin parhailla reiteillä heinäkuussa, 32-vuotias yrittäjä sanoo. 

Vuosi 2018 rinnatusten

Airilan kolmivuotinen sopimus Vaarojen Maratonia järjestävän Karelian Seikkailu-urheilijat ry:n kanssa kattaa vuodet 2018-2020. Tulevan syksyn tapahtumassa Hamunen toimii vielä kilpailunjohtajana.

—Tavoitteena on vaihtaa viestikapulaa rauhallisesti kesän aikana, jotta perehdyttämiseen jää riittävästi aikaa. Kesällä valmistuva Vaarojen Maratonin laatukäsikirja tulee olemaan tärkeä työkalu tapahtuman valmistelussa. Kaiken kaikkiaan minulle on kunnia päästä tuottamaan suomalaisen polkujuoksun klassikkotapahtumaa Kolin kansallismaisemiin, Airila sanoo.

—Tapahtuman tuottaminen on joka tapauksessa tiimityötä, ja iloiset talkoolaiset ovat aina olleet avain Vaarojen Maratonin tunnelman luomisessa. Näin tulee olemaan jatkossakin, jos se vain on minusta kiinni!


Kuva: Hannu Airila on monille tuttu Vaarojen Maratonin juontajana. Kuvassa Hannun haastattelussa Henri Ansio vuoden 2014 tapahtumassa. Kuva: Aapo Laiho.   


Lisätietoja: 

Puheenjohtaja Mikko Frisk, Karelian Seikkailu-urheilijat ry, 050-4014058  
Hannu Airila, 050-3219714
Heikki Hamunen, 0400-350900