Pysäköintijärjestelyt muuttuvat

Vaarojen Maratonin pysäköintijärjestelyt syksyn 2017 tapahtumassa tulevat muuttumaan. Lauantaina saapuvat 13,5 km ja 42,5 km juoksijat pysäköivät Kolin urheilukentälle perinteisen laskettelurinneparkin sijaan. 

Muutoksen taustalla on aiemmin Vaarojen Maratonin käytössä olleen hiihtohissin pitkittynyt huolto. Kesämatkailijoiden maisemahissinä palvelevan hissin vaihdelaatikko toimitettiin huoltoon heinäkuun sesongin jälkeen. Huolto kuitenkin pitkittyy marraskuulle. 

Korvaava pysäköintialue on varattu Kolin urheilukentältä. Lauantaina paikan päälle saapuvat 13,5 km ja 42,5 km juoksijat pysäköivät autonsa urheilukentälle. Perjantaina saapuvat sekä lauantaina klo 07.00 starttaavat 86 km ja retkisarjan osallistujat pysäköivät tuttuun tyyliin starttialueen viereen. 


Kuljetus järjestäjän puolesta 

Järjestäjä ohjeistaa lauantaina saapuvia 13,5 km ja 42,5 km juoksijoita viemään ensin omassa autossa matkustajat kisakeskuksen tuntumaan kiskohissin juurelle, mistä kiskohissi vie kisakeskuksen pihaan. Sama malli oli käytössä edellisen kerran vuonna 2012. 

— Sen jälkeen auton kuljettaja ajaa urheilukentälle, pysäköi autonsa henkilöstön ohjeiden mukaisesti ja saa järjestäjien tarjoaman kyydin kisakeskukseen, sanoo Janne Turunen tapahtumaa järjestävästä Karelian Seikkailu-urheilijat ry:stä. 

Muutoksen myötä liikennemäärät Kolin kylältä kisakeskukseen johtavalla Ylä-Kolintiellä kasvavat oleellisesti edellisvuosiin verrattuna. Turunen toivoo malttia sekä Vaarojen Maratonin osallistujilta että muilta tien käyttäjiltä.   

— Autoilijoita tullaan ohjaamaan ja pysäyttämään useammassa kohdassa. Kapealla tiellä tarkkaavaisuuden merkitys auton ratissa korostuu.     


Kenttä juuri kunnostettu

Kolin yleisurheilukenttää ylläpitävän urheiluseura Kolin Ipatti ry:n puheenjohtaja Sulo Eskelinen kertoo, että kenttää on kunnostettu viime vuosina kovalla työllä. Kentälle on ajettu hiekkaa ja kivituhkaa tuhansien eurojen edestä. Kentän pintaa on huollettu kaivuri- ja miestyönä.   

Eskelinen toivoo, että Vaarojen Maratonin pysäköintialueen siirtyminen ei tee yleisurheilukentästä autourheilukeskusta.  

— Maaseutukylissä urheilukentät ovat jääneet usein oman onnensa nojaan. Kolilla kenttä on saatu pidettyä kunnossa. Ensi kesänä jatketaan ja kunnostetaan hyppypaikkoja, Kolin Maisemahiihtoa järjestävän ja Vaarojen Maratonilla Peiponpellon huoltopisteestä vastaavan seuran puheenjohtaja sanoo. 


Lisätietoja: 

  • Kartta Vaarojen Maratonin pysäköintialueista

  • Sarjakohtaiset pysäköintiohjeet Vaarojen Maratonin aikana, ks. kohta 'Numeroiden haku, parkkeeraus' 

  • Kuljetuspalvelu urheilukentän ja kisakeskuksen välillä toimii lauantaina 7.10. klo 5.30-10.00 sekä 12.00-19.00. Palvelua voivat käyttää myös muut Kolin kansallispuiston vieraat. Kolin kansallispuiston vieraille varataan pysäköintitilaa myös Vaarojen Maratonin starttialueen vierestä. Viimeinen startti on klo 10.10. Tämän jälkeen starttialue, P2-alue, vapautuu pysäköintialueeksi.