Pitkostreenit syyskuussa - tervetuloa talkoisiin!

Vaarojen Maratonin reittiä kunnostetaan lauantaina 2.9. Kontiolahden kunnan, ProMaisema-yrityksen ja Vaarojen Maratonin yhteistalkoilla. Tavoitteena on rakentaa uusia ja korvata vanhoja pitkospuita neljässä eri kohteessa.

Kontiolahden kunta hankkii pitkospuumateriaalit ja kuljettaa ne konevoimin mahdollisimman lähelle rakennuskohteita. Talkoolaisten tehtävä on kantaa pitkoslankut maastossa perille asti.

—Talkoolaisia saa tulla vaikka 40-50. Näin suurella joukolla saisimme tehtyä kaikki neljä suunniteltua kohdetta, sanoo Mika Issakainen ProMaisema-yrityksestä, joka vastaa pitkospuiden rakentamisesta.


Kohteena Ryläys-Ahosaari

Issakainen ja tämän yrittäjäkollega Marko Parkkinen tekevät hekin oman työnsä talkoohengessä. Issakaisella on myös oma lehmä ojassa.

—Uusien pitkosten ansiosta sukat saattavat säilyä hieman kuivempina lokakuussa, 130 kilometrin sarjaan ilmoittautunut yrittäjä sanoo.

Suunnitellut kohteet sijoittuvat Ryläyksen ja Ahosaaren välille. Esimerkiksi Ahosaareen, Kiviniemen matkailutilan itäpuolelle, rakennetaan pitkokset kohtaan, jossa pitkospuita ei aiemmin ole ollut.

Viime syksyn jälkeen myös Metsähallitus on kunnostanut pitkoksia Kolin kansallispuistossa Vaarojen Maratonin reitillä. 


Kunnanjohtaja mukaan Vaaroille

Syksyn kunnostustalkoot ovat osa Vaarojen Maratonin ja Kontiolahden kunnan yhteistyötä, jolla kohennetaan sekä Herajärven Kierros -retkeilyreitin että Vaarojen Maratonin kulku-uria. Yhteistyöpakettiin kuuluu myös se, että Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä osallistuu Vaarojen Maratonille.

—Tämä taitaa olla meille todellinen polkujuoksun vuosi, Penttilä sanoo.

Kunnanjohtaja nimittäin juoksee Kontiolahden Yrityspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Annu Ahosen kanssa poluilla myös tuoreella Kontionpolut-reitistön esittelyvideolla. Kontionpolut on alkukesällä avattu maastopyöräily-, polkujuoksu- ja kävelyreitistö Kontiolahden Jaamankankaalla.


Lisätietoja:

 • ProMaisema-yritys: Mika Issakaisen ja Marko Parkkisen yritys maisemanhoitopalveluihin, pihapuiden poistoon sekä pitkospuiden ja pistoaitojen rakentamiseen. www.promaisema.fi
 • Kontionpolut: Neljästä toisiinsa liittyvästä rengasreitistä koostuva maastopyöräily-, polkujuoksu- ja kävelyreitistö Kontiolahden Jaamankankaalla. Katso video.

   

HERAJÄRVEN KIERROS: PITKOSPUUTALKOOT 2.9.2017 

 • Tavoitteena on rakentaa uusia pitkoksia neljään eri kohteeseen välillä Ryläys-Ahosaari (Kiviniemen matkailutilan itäpuoli).
 • ​Kontiolahden kunta hankkii rakennusmateriaalit ja kuljettaa ne konevoimin mahdollisimman lähelle rakennuskohteita.
 • ​Maisemanhoitopalvelua, pihapuiden poistoa sekä pitkospuita ja pistoaitoja tarjoava ProMaisema-yritys vastaa rakentamisesta.
 • Vaarojen Maraton vastaa talkooväen rekrytoinnista ja huollosta. Talkooväen tehtävänä on kantaa pitkoslankut maastossa rakennuskohteille. 
 • Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki Herajärven Kierroksen ja Vaarojen Maratonin ystävät.
 • Vaarojen Maraton / Karelian Seikkailu-urheilijat ry hankkii talkoolaisille talkoolaisvakuutuksen ja talkoolaisruoan ennakkoilmoittautumisten pohjalta.
 • Talkoolaisilla varustuksena säänmukainen vaatetus, tukevat jalkineet sekä työkäsineet.
 • Ilmoittautuminen talkoisiin linkin kautta 30.8. mennessä: https://goo.gl/forms/0dn7t1DCxHzOHfaD3