Arvonnan tulokset selvillä

Vuoden 2017 Vaarojen Maratonille ilmoittautui 1300 juoksijaa. Kahdessa sarjassa ilmoittautuneita oli enemmän kuin paikkoja. Näissä sarjoissa osallistumisoikeudet arvottiin.    

— Sarjoissa Retki 42,5 km, 86 km ja 130 km ilmoittautuneiden määrä oli tasapainossa käytettävissä olevien osallistumisoikeuksien kanssa ja kaikki ilmoittautuneet saivat osallistumisoikeuden ilman arvontaa, sanoo Heikki Hamunen tapahtumaa järjestävästä Karelian Seikkailu-urheilijat ry:stä.

Viime vuoden tapaan ylikysyntää oli lyhimmässä, 13,5 km sarjassa sekä tapahtuman suurimmassa, 42,5 km sarjassa. Näissä sarjoissa paikat arvottiin. 

— Suurin suhteellinen ylikysyntä oli 13,5 km sarjassa. Siinä ilmoittautuneita oli liki kaksi kertaa enemmän kuin paikkoja oli käytettävissä. 42,5 km sarjassa varasijoille jäi yli 180 juoksijaa, Hamunen sanoo.

Tapahtuman maksimiosallistujamäärä on tuhat juoksijaa. Paikkoja varataan jonkin verran yli maksimimäärän, koska peruutusten myötä osallistujamäärä tulee laskemaan ennen tapahtumaa.


Peruutuspaikat varasijoille päätyneille

Arvontaan osallistuneille lähetetään viikonloppuna sähköpostiviesti, jossa kerrotaan maksuohjeet osallistumisoikeuden lunastamista varten. Myös arvonnassa varasijoille päätyneet saavat sähköpostia. 

— Osallistuminen tulee lunastaa perjantaihin 19.5. mennessä sähköpostiviestin ohjeiden mukaisesti. Muussa tapauksessa järjestäjä tarjoaa osallistumisoikeuksia arvonnassa varasijoille päätyneille, Hamunen sanoo. 


Osto- ja myyntitori käynnistyy netissä

Tapahtuman nettisivuille tehdään aiempien vuosien tapaan osto- ja myyntipalsta. Osallistumisensa peruvat juoksijat voivat löytää ostajan, ja paikoista kiinnostuneet voivat jättää oman ostoilmoituksensa.

— Jos aiempien vuosien kokemukset pitävät kutinsa tulevanakin syksynä, sivun kautta välitetään yli 50 paikkaa elokuusta alkaen. Ja kisaviikolla paikoista on perinteisesti jo ylitarjontaa, Hamunen sanoo.  

—Arvontaan osallistuneiden kannattaa lähipäivinä katsoa myös sähköpostin roskapostikansiot, jos viestiä ei ala näkyä. Ja soittamalla tai mailaamalla saa tarvittaessa lisäapuja, Hamunen toivoo. 


Lisätietoja: