Kaikki sarjat live-seurannassa

Tämän vuoden tapahtumassa kaikkien sarjojen osallistujilla on mahdollisuus näkyä järjestäjän seurantapalvelussa netissä. Sarjoissa 87 ja 131 km osallistujilla on erilliset GPS-lähettimet aiempien vuosien tyyliin. Uutuutena on puhelimiin pohjautuva seurantapalvelu 14, 43 ja Retki 43 km sarjoissa. 

Seuranta toteutetaan iOS- ja Android-puhelimiin etukäteen ladattavan Avionicus-sovelluksen avulla. Sovellusta on käytetty aiemmin tapahtumissa ulkomailla. Suomalaisissa liikuntatapahtumissa sovellusta pilotoidaan ensimmäisen kerran Vaarojen Maratonilla. 

Sovelluksen takana on Joensuun Tiedepuisto Oy:n yrityshautomossa toimiva startup-yritys ABVLab. 

—Avionicuksen kehittäjät ottivat yhteyttä ja ehdottivat, että tapahtumapalvelu lanseerattaisiin Suomessa Vaarojen Maratonilla. Aikataulu oli tiukka, mutta päätimme toteuttaa pilotoinnin, sanoo Heikki Hamunen Vaarojen Maratonia järjestävästä Karelian Seikkailu-urheilijat ry:stä.     

Seurata voi puhelimella tai netissä

Kun juoksija on ladannut ilmaisen Avionicus-sovelluksen puhelimeensa ja käynnistänyt sen, hän voi tallettaa oman juoksunsa tiedot (reitti, nopeus) ja muut voivat seurata hänen etenemistään livenä joko nettiselaimen kautta tai lataamalla Avionicus-sovellus omaan puhelimeensa.

Lisätiedot