Arvonnan tulokset selvillä

Vuoden 2016 Vaarojen Maratonin osallistumisoikeuksia arvottiin tänään. Kahden viikon aikana arvontaan jätettiin noin 1100 nimeä. Paikkoja tapahtumassa on 950.    

— Osassa sarjoista ilmoittautuneiden määrä oli jo valmiiksi tasapainossa tarjolla olevien starttipaikkojen kanssa. 131 km ja Retki 43 km sarjoissa ilmoittautuneita oli hieman enemmän kuin paikkoja oli tarjolla. Kaikki näihin sarjoihin ilmoittautuneet pääsivät mukaan ilman arvontaa, sanoo Heikki Hamunen tapahtumaa järjestävästä Karelian Seikkailu-urheilijat ry:stä. 

—Ylikysyntä kohdistui 14 km ja suosituimpaan 43 km sarjaan. 87 km sarjassa paikkoja sen sijaan jäi käyttämättä, ja ne vapautettiin käytettäväksi 14 km ja 43 km sarjoissa, Hamunen sanoo.  

Ilmoittautuvien juoksijiden määrä tulee nousemaan kaiken kaikkiaan noin tuhanteen, kun mukaan lasketaan yhteistyökumppanit, median edustajat ja muut kutsuvieraat. Peruutusten myötä lopullinen juoksijoiden määrä tulee kuitenkin - aiempien vuosien kokemuksen perusteella - asettumaan noin 950 henkilöön.      

Tulokset sähköpostissa ja netissä

Arvontaan osallistuneille on lähtenyt sähköpostiviesti, jossa kerrotaan arvonnan tuloksista sekä maksuohjeet. Myös varasijoille päätyneet saavat sähköpostia. 

— Osallistuminen tulee maksaa maanantaihin 30.5.2016 mennessä, jotta osallistumisoikeuden saa lunastettua, Hamunen sanoo. 

Hän muistuttaa, että peruutuspaikkojakin tulee myöhemmin myyntiin. 

— Viime vuoden tapahtumaan ilmoittautuneista noin 40 juoksijaa siirsi osallistumisoikeutensa tälle vuodelle terveydellisistä syistä, kun eivät voineet viime syksynä startata. Tänäkin vuonna rasitusvammojen ja muiden terveydellisten seikkojen takia peruutuksia tulee. 

Järjestäjä päivittää tarkennetut peruutuspaikkakäytännöt tapahtuman nettisivuille kesäkuun alussa, kun arvonnassa osallistumisoikeuden saaneet ovat lunastaneet paikkansa. 

—Arvontaan osallistuneiden kannattaa nyt katsoa myös sähköpostin roskapostikansiot, jos viestiä ei ala näkymään. Ja soittamalla tai mailaamalla saa tarvittaessa lisäapuja, Hamunen toivoo. 


Lisätietoja: